Rencontre

Rencontre

À la recherche de "Rencontre"?

Nous allons vous aider!


Regarder la vidéo à propos de Rencontre

Que pouvez-vous trouver sur YouTube:

Rencontre - Grand Corps Malade (Lyrics)

Articles à propos de Rencontre

Quels articles pouvez-vous trouver sur Google à propos de Rencontre:

Sophie Marceau

Sophie Marceau (2014)
Imię i nazwisko Sophie Danièle Sylvie Maupu
Data i miejsce urodzenia 17 listopada 1966
Paryż
Zawód aktorka, reżyserka, scenarzystka
Lata aktywności od 1980
Odznaczenia
Multimedia w Wikimedia Commons
Cytaty w Wikicytatach

Sophie MarceauSophie Danièle Sylvie Maupu

Życiorys[edytuj kod]

Dwukrotnie wybrana najpiękniejszą kobietą świata.

Życie prywatne[edytuj kod]

Wybrana filmografia[edytuj kod]

  • 1980: Prywatka (La boum) jako Vic
  • 1982: Prywatka 2 (La boum 2) jako Vic
  • 1984: Fort Saganne jako Madeleine de Saint-Ilette
  • 1984: Wesołych świąt (Joyeuses Pâques) jako Julie
  • 1985: Narwana miłość (L'Amour braque) jako Mary
  • 1985: Policja (Police) jako Noria
  • 1986: Zejście do piekieł (Descente aux enfers) jako Lola Kolber
  • 1988: Studentka (L'étudiante) jako Valentine Ezquerra
  • 1988: Szuani! (Chouans!) jako Céline
  • 1989: Moje noce są piękniejsze niż wasze dni (Mes nuits sont plus belles que vos jours) jako Blanche
  • 1990: Pacific Palisades jako Bernardette
  • 1991: Pożegnalny list (Pour Sacha) jako Laura
  • 1991: Błękitna nuta (La Note bleue) jako Solange Sand
  • 1993: Fanfan jako Fanfan
  • 1994: Córka d’Artagnana (La Fille de d'Artagnan) jako Eloïse d'Artagnan
  • 1995: Braveheart. Waleczne serce (Braveheart) jako księżniczka Izabela
  • 1995: Po tamtej stronie chmur (Al di là delle nuvole) jako dziewczyna
  • 1997: Markiza (Marquise) jako markiza
  • 1997: Anna Karenina jako Anna Karenina
  • 1997: Blask ognia (Firelight) jako Elisabeth Laurier
  • 1999: Sen nocy letniej (A Midsummer Night's Dream) jako Hipolita
  • 1999: Zagubione znalezione (Lost & Found) jako Lila Dubois
  • 1999: Świat to za mało (The World Is Not Enough) jako Elektra King
  • 2000: Wierność (La Fidélité) jako Clélia
  • 2001: Belfegor - upiór Luwru (Belphégor, le fantôme du Louvre) jako Lisa / Belphégor
  • 2003: Alex i Emma (Alex & Emma) jako Polina Delacroix
  • 2003: Zostaję! (Je reste!) jako Marie-Dominique Delpire
  • 2003: Les Clefs de bagnole jako clapman
  • 2004: À ce soir jako Nelly
  • 2005: Anthony Zimmer jako Chiara Manzoni
  • 2007: Kobieta z Deauville (La Disparue de Deauville) jako Victoria / Lucie
  • 2008: LOL (LOL (Laughing Out Loud)®) jako Anne
  • 2008: Kobieta na Marsie, mężczyzna na Wenus (De l'autre côté du lit) jako Ariane Marciac
  • 2008: Siła odwagi (Les Femmes de l'ombre) jako Louise Desfontaines
  • 2009: Nie oglądaj się (Ne te retourne pas) jako Jeanne
  • 2009: Przyjaciel u boku (L'Homme de chevet) jako Muriel
  • 2010: L'Âge de raison jako Marguerite vel Margaret Flore
  • 2011: Belmondo, itinéraire... (film dokumentalny) jako ona sama
  • 2012: Szczęście nigdy nie przychodzi samo (Un bonheur n'arrive jamais seul) jako Charlotte Posche
  • 2013: Aresztujcie mnie! (Arrêtez-moi) jako winna
  • 2014: Pożądanie (Une rencontre) jako Elsa
  • 2014: Sex, miłość i terapia (Tu veux ou tu veux pas) jako Judith Chabrier
  • 2015: Une histoire d'âme jako Viktoria

Odznaczenia[edytuj kod]

  • Officier Orderu Sztuki i Literatury – 2003[1]

Przypisy

Bibliografia[edytuj kod]

  • Sophie Marceau w bazie Internet Movie Database (IMDb) (ang.)
  • Sophie Marceau w bazie Notable Names Database (ang.)
  • Sophie Marceau w bazie filmweb.pl
  • Sophie Marceau na allocine.fr
p • d • e Dziewczyny Bonda

Source: https://pl.wikipedia.org/wiki/Sophie_Marceau




Dakon Sp. z o.o., 41-303 Dąbrowa Górnicza, ul. Podlesie 3 

tel.kom. 505-590-651

NIP: 9571019492

REGON: 220783121 

Kapitał zakładowy - wpłacono w całości: 100 000 PLN Sąd przechowywania dokumentów Spółki: Sąd Rejonowy Katowice-Wschód w Katowicach Wydział VIII; KRS: 0000329172

Source: http://dakondg.pl/



Images sur Rencontre

Quelles images pouvez-vous trouver sur Google Images sur Rencontre:

Leave a Replay

Make sure you enter the(*)required information where indicate.HTML code is not allowed